klubbmedlem klubbmedlem
 
UNGDOM
Resultat
Fiskeberättelser
UDDEVALLAKORTET
Start
Info
Resurser
Medlemmar
Tävlingar
Länkar
Recept
Klubbrekord
Foto
Besökare:
009706

Uddevalla Sportfiskeförening

 

Strömstadsv.44G
45150 Uddevalla

Tel:0522-12803
 

PG. 37 63 46-3

E-Post: info@usff.org

 

2015-02-26

Trotsa Kung Bore

 

bild

 

Vi satt några gubbar i klubblokalen en onsdag och funderade på om vi inte kunde komma på något fiske uppåt Sverige i brist på isar här hemma.

Jag kom på ett ställe där jag varit för en 5-6 år sedan, Sörämten ingående i Villingsbergs fvo strax öster om Karlskoga.

Det är ett område där man planterar in regnbåge och röding från egna odlingar. Enligt uppgift sätter man i Sörämten ut rödingar på uppåt 3 kg.

 

Den 5 februari kom vi iväg. Georg, Jan-Erik, Ingemar och jag. Strax efter 05 på morgonen åkte vi och efter att ha köpt fiskekort på vägen, i Degerfors, knallade vi ut på isen strax efter 08.30 och efter ca 24 mils åkning. Trots den långa resan var vi mycket  alerta och ivriga att komma ut på isen.

 

 

bild

 

Det var en del stöp på isen som var ca 20 cm tjock. Men vi hade inte speciellt långt att gå så det var inga problem med det.

Det började nappa ganska omgående och det dröjde inte länge förrän Jan-E hade den första rödingen uppe. Det nappade ganska bra under dagen och slutresultatet blev sammanlagt 9 rödingar på fyra man. Storleken på rödingarna var kanske inte så mycket att skryta över, mellan 4-6 hg gissar jag.

Men det var ändå ett riktigt trevligt fiske. //Kjell

 

 

bild

 

 

Copyright ©  Uddevalla Sportfiskeförening
Senast uppdaterad: